Wednesday, November 22, 2006

Man har inte mer GULD än man gör sig (Stockholm, när alla andra brann)

Allt började i Måndags. Jag var ute i Täby som vanligt, även om det börjar bli ovanligare, och roade mig. Storm var där. Vid ett tillfälle skulle han vika en papperssvala. Det gick sådär.
"Vet du hur man gör?"
"Klart jag gör, ge mig den ska du får se"
Naturligtvis visste jag inte hur man gjorde. Jag hade något annat i tankarna. Vik, vik, vik. Sådär. Ett tjusigt litet plan. Storm, vet du vad det här är. Jag lät det lilla planet färdas fram, rakt, innan det plötsligt stegrade sig. Det visste han inte. Men det här då. Jag lät planet flyga ned, likt en landning, då det plötsligt slog runt. Den andra respektive första JAS-kraschen, såklart! Jag frågade om han kunde skriva "JAS 39 Gripen" på planets ena vinge, fast med kana. Det kunde han. Så nu har jag ännu en guldklip till samlingarna. Jag är en sån nörd.
Något annat som framkom var att det, enligt honom skulle finnas någon form minnesmärke över kraschen. Jag började skratta när jag hörde det. Det är ju bara FÖR BRA. Enligt honom skulle den finnas nära en av trapporna(Det är en trappa, HAHAHA!) från Västerbron ner till Långholmen. Detta måste bara kollas upp. Sagt och gjort. Dagen efter det kollade jag upp det, on teh Internets. Det visade sig stämma aldeles utmärkt. Så jag gav mig av på jakt. Men naturligtvis var det allt för sent. Det hade blitt för mörkt, och det duggade. Inget fel i det, men det finns roligare saker att göra än att irra om kring på västerbron när det duggar. Dessutom hade jag inte all tid i världen, då jag skulle hem och fixa med tvätten. Men imorgon, då ni!
Sagt och gjort, det blev imorgon. Vädret var något jaktvänligare, plus att jag hade mer tid(och möjligheten att börja mycket tidigare). Så, av till bron, och dess trappor. Det blev lite irrande, vilken trappa var det, egentligen? På hemsidan stod det "Minnesmärket är placerat strax till öster om Västerbron och är lätt synligt från dess östra gångbana". Jag hade min idé om vilken trappa/sida som borde vara öster, samma sida som jag gick till dagen innan. Men där fanns väl inget? Och lätt synligt? Då borde man ju se den. Äh, jag har nog bara gått fel. Över till andra sidan holmen. Jag har inte varit på Långholmen sedan sjuan/åttan, men jag gillade det. Det är något speciellt med att gå under en bro(för att inte tala om att åka buss över den på vägen dit. Så... så "Neo-stockholm III, staden vi alla föddes för att skydda"). På andra sidan kunde jag inte heller hitta något, men det gjorde inget, jag gillade att promenera omkring där. Högerbenet värkte nästan inget alls. Nå, tillbaka till det jag tyckte borde vara den östra sidan. Och se! Har jag inte alltid rätt ändå. För där fanns den. Minnesmärket över Den Andra JAS-Kraschen. Jag hade förvisso redan sett en bild på det på internet, men den var verkligen lika klockren i verkligheten som på bild. Precis min humor. Precis samma komiska "JÄVLAR, JÄVLAR"-känsla. Precis samma... Ja, jag gillade den. Då vissa av er läsare inte bor i Stockholm kommer här minnesmärket i all sin prakt:






















Okej då. Det är bra att testa på grejer ibland. Här kommer den andra JAS-kraschen i all sin prakt. Starta i gång den bara, och lova mig att nu sjunger "Take My Breath Awaaaaay" riktigt högt när ni tittar:

No comments: